Teqnions årsstämma 2023

Teqnion
AGM
Teqnion tuggar på och mitt intryck från bolagets nyckelpersoner är bra.
Author

Jakob Johannesson

Published

April 22, 2023


I veckan deltog jag på Teqnions årsstämma för 2023. Superspännande att se Daniel Zhang, Johan Steene och gänget bakom Vexar AB samt resterande Teqnion staben.

En annan höjdpunkt var att jag äntligen fick en av mina favoritböcker, An investment thinking toolbox, signad av Daniel Zhang.

Från stämman lämnade jag med en god känsla för bolaget, det är geniunt och välskött. Jag tror att kombinationen att ha en people-person som Johan Steene vid rodret samt en finansiell guru som Daniel Zhang vid investeringarna är en grym kombination. Fokuset på att nå finansiella målen med att tjäna tillbaka pengarna på fem år trovärdigt och jag tror att Teqnion är en bra maskin över många år framöver.

Fram till nästa stämma tror jag att Teqnion kommer att ha förvärvat runt 2-3 bolag, i befintliga marknader med en samlad omsättning på runt 150 miljoner SEK. Just nu anser jag att det ser lite dyrt ut att köpa Teqnion till ett P/E på nära 30, däremot om värderingen går ner så är det helt klart något att köpa in till portföljen.

Key takeaways

  • Lite väl mycket satsningar på IR, varje timme på IR är en timme som läggas på att förädla dotterbolagen. Amerikanska investerare har tagit lite väl mycket tid.
  • Nya investeringar kommer att ske på befintliga marknader, alltså i Sverige, Irland eller UK.
  • Siktar på fem förvärv på årsbasis, men jag tror det blir några färre. Främst pga skuldsättningsgraden, men det är min killgissning.

Jag hoppas på att få komma tillbaka nästa år för att se hur verksamheten har utvecklats fram tills dess.