Mina Topp 5 Verktyg för att Bevaka Bolag

MFN
Börsdata
Quartr
Insynsappen
Matter
Kontinuerlig bevakning av dina bolag är viktigt, här är bästa sättet att göra det på
Author

Jakob Johannesson

Published

April 10, 2024


Drygt 10 år på börsen innebär en del vanor och strukturer för att bevaka och samla på information. Idag vill jag dela dessa med dig. Du kan förstås vänta tills någon annan på Twitter eller en affärstidning skriver om det, men ofta är det redan försent då. Här har du verktygen för att komma ett steg närmare dina bolag!

1. Använd MFN.se

Bevaka din bolag och deras pressreleaser, detta gör du enkelt på MFN. Det som många inte vet om är att MFN är ett RSS-flöde. Det innebär att du kan få notiser så fort det händer något i dina bolag genom att prenumera på pressmeddelanden, jag rekommenderar att göra detta genom din favorit RSS-läsare och om du inte har någon så tanka ner Telegram och skaffa @rss2tg_bot.

Kom gång genom att starta en samtal med botten, skicka in en RSS-flödeslänk till botten och så kommer du att få det som en notis i din mobil varje gång en ny pressrelease kommer i det flödet. RSS-flöden fungerar på mycket annat också, exempelvis Cision News/Branschtidningar/Finansinspektionen

2. Följ dina bolag på Quartr

Quartr är en grym tjänst för att lyssna på samtalen som börsnoterade bolag för med sina investerare, främst i samband med kvartalsrapporterna, men även kapitalmarknadsdagar.

Kom igång genom att tanka ner appen från din appbutik, signa upp och börja lyssna in.

3. Snacka med ChatGPT om dina bolag

ChatGPT+ prenumeration kan ge dig en rejäl edge genom att chatta eller prata med den (numera även på svenska) om dina bolag. Du kan använda träna en egen agent som kan läsa in sig på senaste rapporterna och pressmeddelande för att vara extra up to date med vad som händer i just ditt bolag.

ChatGPT kan ge dig en mycket bredare förståelse för ditt bolag, vad det finns för problem och möjligheter i din investering, vem konkurrenterna är och hur de är positionerade. Det är inte alltid som detta leder till något vettigt, men det kan vara ett uppslag till nya närliggande områden som är värda att ha under bevakning såsom branschtidningar, närliggande konkurrenter etc.

4. Bevaka insynshandel genom Insynsappen

Insynsappen är en superenkel app som följer flödet som finns hos Finansinspektionens insynshandel. Enkel app, men nyttig när den väl ger utslag, speciellt när det är många insiders som köper samtidigt!

5. Samla på årsredovisningar och annat du vill läsa i appen Matter

Har du också en uppsjö med årsredovisningar att dyka in i? Då är du inte ensam, men jag har fixat denna rapportfloden bra med hjälp av att trycka in rapporterna i appen Matter och sedan läst dessa metodiskt när det finns tid.

Matter låter dig dela PDFer, länkar och annat till appen som ger dig en lista på allt du delat med dig själv, där du kan läsa in dig på det du sparat och den kommer ihåg var du var sist. Betalversionen tar detta ett steg längre genom att du kan lyssna på dina dokument, vilket öppnar nya dörrar för att bada med dina dokument som bolagen trycker ut. Istället för att lyssna på ytterligare en utvattnad podd så kan du lyssna på något som är viktigt för dig och dina bolag.

Har du några tips och tricks? Dela med dig!

Tack för du läst detta. Dela gärna med dig om du sitter på något bra sätt att bevaka bolag 🌟